Фондација Мозаик и заједница Лонац годинама реализују програм имладинских банака широм Босне и Херцеговине. Ове године, захваљујући локалној заједници и начелнику општине, Соколац се нашао на мапи 49 општина које су узеле учешће у овом пројекту.

Након јавног позива и селекције, пет људи је одабрано за чланство одбора Омладинске банке Соколац – Ања Крсмановић, Предраг Нешковић, Николина Тошић, Младен Каповић и Андреа Марковић. Испред локалне заједнице у овом пројекту нашу општину представљају Слађана Вукојичић и Павле Крсмановић.

Тродневни тренинг обуке је почео 25. 06. у Хотелу Холивуд у Сарајеву.

„Након што ме је професорица Ања упутила у концепт Омладинске банке одлучио сам да се пријавим. Први дан тренинга провели смо упознавајући се са заједницом Лонац и начинима на који можемо нашим суграђанима могућности које им се пружају преко ове фондације и ових пројеката“, каже Младен Каповић.

Поред тренинга за чланове ОБ, паралелно се одвијају и тренинзи за представнике локалних заједница.

„Част ми је што сам дио ове приче“, каже Павле Крсмановић. „Сматрам да се свака прилика треба искористити, а ово је више него добра прилика. Сви млади суграђани који имају идеју, амбицију и жељу за покретање свог микробизниса или желе да неким пројектом допринесу нашој локалној заједници, кроз грантове који омогућују фондација Мозаик и наша општина, то могу и остварити.“