Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 435 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 71 особе у Републици Српској.

Ради се о 37 мушке и 34 женске особе, од којих је 18 млађе, 43 средње и 10 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 10 особа је из Приједора, осам из Бањалуке, по седам из Котор Вароша и Зворника, по пет из Челинца и Рогатице, по четири из Берковића и Требиња, три из Милића, по двије из Билеће, Добоја, Лакташа, Угљевика и Пала и по једна из Бијељине, Градишке, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Горажда, Сокоца, Теслића и Власенице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавноздравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу, старије животне доби из Костајнице, са више удружених обољења.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.161 случај вируса корона, а преминуло је укупно 122 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.307 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 36.102особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 113, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 42, а у општим болницама 71.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 177.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.209 особа, а надзор је завршен код 36.642 особа.