Фото: СРНА

Група планинара из више градова Србије боравила је данас на највишим врховима Романије, у пратњи колега са Сокоца и Пала.

Заједно су обишли највиши врх Романије – Велики Лупоглав на надморској висини од 1.652 метара, врх Гавранка и Црвене Стијене, те видиковце са којих се поглед простире на све околне планине средње Босне.

Срба Добросављевић, члан „Планинарских вукова 037“ из Крушевца рекао је Срни да је Романија његова омиљена дестинација, те да је у протекле четири године био седам пута.

Он је навео да је Романија планина која оставља веома јак утисак, а мисија планинарења је да се људи друже и упознају нове просторе, људе.

Вања Богдановић /19/, такође, члан крушевачког друштва, данас је први пут планинарила, а први пут је у БиХ и на Романији, којом је одушевљена.

Милица Ћалић /48/, из Планинарског друштва „Планинарски вукови 037“ из Београда, планинари 15 година и након више похода кроз БиХ, данас је први пут „освојила“ врхове Романије.

Препоручила је планинарима из Србије и земаља у окружењу да посјете ову планину која их је очарала љепотом, видицима, врховима, свјежим ваздухом и црнгоричном шумом.

Домаћин и вођа пута Стефан Бајагић, из соколачког Планинарског друштва „Гласинац“, рекао је Срни да су данас била 23 планинара из Крушевца, Трестеника, Београда и Бањалуке, те да су им се придружили планинари са Сокоца и „Шошана“ из Пала.

Бајагић је нагласио да Планинарско друштво „Планинарски вукови 037“ окупљају чланове из више градова Србије, а данас су били у једној од пријатељских посјета.

Он је подсјетио да је јуче група планинара „Гласинца“ учестовала у походу на Жепске планине, те посјетили видиковац Звијезда, Слап на Дрини и мост на Жепи на позив Планинарско-еколошког друштва „Височник“ са Хан Пијеска.