Влада Србије донијела је, на предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19, нове мјере за Београд у циљу спречавања ширења вируса корона и заштите здравља грађана, које ће важити до 18. јула.

Мјере предвиђају да се у Београду ограничава рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, у времену од 23.00 часова до 06.00 часова наредног дана.

У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара.

Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу.

За непоштовање мјере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара, за свако физичко лице које буде кршило ову мјеру.

Влада је такође донијела одлуку да се забрањују окупљања на јавним мјестима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи.

Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.

Све мјере за Град Београд важе у периоду од наредне двије седмице, односно до 18. јула, наводи се у саопштењу Владе, преноси Тањуг.

Влада Србије је поново апеловала на све грађане да поштују мјере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

Додаје се да ће Влада Републике Србије и Кризни штаб за сузбијање заразне болести ЦОВИД-19 наставити да са највећом пажњом, из дана у дан, прате развој епидемиолошке ситуације у Србији и о свему обавјештавају грађане.