У свијету који се убрзано мијења и чије обрисе у деценијама које долазе тешко да можемо и наслутити, неопходна нам је она једна сигурна и непромјењива ствар, да нас подсјећа на то ко смо, о чему сањамо и за шта смо спремни да се боримо.

Данас, кад Српска демократска странка улази у четврту деценију постојања, пред намa су ништа мањи изазови него у данима када су се наши очеви ујединили око једне идеје.

Република Српска је грудобран који су нам у заоставштину оставили они који су се за њу борили. Република Српска мора бити мјесто достојно оне идеје за коју су се они борили, а ми достојни потомци свих оних који су за њу дали животе, здравље и најбоље године живота.

Наша традиција не смије постати предање и историјска чињеница – она мора остати жива идеја и извор политичке зрелости! Не смијемо остати заробљени у прошлости, љубоморно чувајући успомену на државотворну историју Српске демократске странке.

Из тог сјећања морамо црпити снагу и показати нову енергију, нову одлучност, нову смјелост и нову животност и пробудити ону исконску идеју Српске демократске странке!

Будимо најбоља верзија себе и докажимо заједно да смо достојни да кажемо – Ми смо СДС!