Фирма „Хамдо група“ из Сокоца започела је нови пројекат изградње 20 вила, које су намјењене да буду постављене на Илиџи. Прва вила у оквиру новог пројекта је већ завршена и посао у погонима иде по плану.

Извршни директор за производњу ове компаније Петко Вукојичић је подсјетио да је пројекат изградње 15 вила у Турској успјешно завршен, радници су се вратили на посао и сада се ради на новим пројектима, који су због епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса корона, усмјерени на домаће тржиште.

– На основу свих дешавања у свјетској и европској привреди због појаве вируса корона, било је тешко уговарати послове изван граница Републике Српске и Босне и Херцеговине. Процес производње није прекидан, али због отежаности набавке репроматеријала, производња је била умањена за тридесет процената. Тренутно је запослено 150 радника и плате се редовно исплаћују – додао је Вукојичић.

Вукојичић је најавио да је фирма „Хамдо група“ у преговорима за изградњу етно села на Копаонику и то ће ускоро бити дефинисано.

Изградња ових вила је привукла пажњу купаца јер се граде од природних материјала уз савремене програме опремања. Око 90 одсто је заступљено дрво, а 10 одсто су остали материјали – кров, стакло и окови.

Бранка Радоњић
Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.