Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ из Сокоца организује у уторак, 11. августа 2020. године, ходочашће до Манастира Светог великомученика Георгија на Равној Романији, који прославља осмнаесту годишњицу освећења.

Према ријечима предсједника Удружења Дејана Елеза, полазак је планиран у 5 часова и 30 минута испред Цркве Светог пророка Илије у Сокоцу.

„Наше традиционалне ходочашће у манастир Острог морали смо одгодити ове године због тренутне ситуације па смо одлучили да организујемо поклоничка путовања у манастире који се налазе на подручју наше општине. Пред нама је сада пут до Храма на Равној Романији, а у претходном периоду ходочастили смо до манастира у Кнежини и Озерковићима. Вјерујем да ће се ова поклоничка путовања наставити и наредних година“ рекао је он.

Елез је позвао суграђане, али и заинтересоване са подручја сарајевско–романијске регије, да се придруже ходочашћу и да се, заједно, више посветимо вјери и цркви.

„На ово поклоничко путовање самостално могу да крену лица старија од 12 година, а за оне млађе потребно је присуство барем једног од родитеља. Сви који имају жељу да нам се придруже могу се пријавити на бројеве телефона 066/655-757 и 065/881-478 или на дан поласка могу доћи у порту храма Романијске Лазарице у Сокоцу“ казао је Елез.

Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ основано је прошле године, а осим организовања поклоничких путовања бави се и хуманитарним радом.