У мјесту Кукавице код Рогатице данас је служен парастос и положени вијенци испред спомен-плоче са именима 26 убијених српских цивила из колоне која се кретала возилима из Горажда, које су снаге такозване Армије БиХ у кањону, из засједе, мучки убиле на данашњи дан 1992, а више од 80 раниле.

Вијенце су положиле делегације родбине погинулих цивила, замјеник предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске Александар Савић, представници општинске власти Рогатице, делегација рогатичке Борачке организације, Борачке орнанизације Ново Горажде, Борачке организације из Чајнича и Борачке организације из Вишеграда.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је новинарима да је ријеч о тешком злочину, будући да је из засједе нападнута колона цивила, као и да се на овом мјесту обнављају сјећања на страдале.

“Ово се догодило на подручју општине Рогатица, а била је колона лица у аутомобилима и једном аутобусу који су се повлачили из Горажда у једном збјегу, те је на нама да одржимо сјећање на њих, да долазимо и прислужимо свијеће”, рекао је Јагодић.

Савић је рекао да су се бивши суграђани убијених српских цивила на овом мјесту понијели кукавички, убијајући недужну дјецу, људе у санитету, а нажалост, и до данас ништа се значајно није урадило да се кривци овог злочина доведу пред лице правде.