Фото: Б.Радоњић

Вечерас је у Сокоцу у изведби бијељинског дјечијег позоришта „Маслачак“ одржана представа „Циле размажено пиле“, која је била под покровитељством начелника општине Соколац – Милована Бјелице. Ово је био својеврсан поклон најмлађој популацији поводом почетка нове школске 2020./21. године.

Организатор поменуте представе била је Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац, а директор Ирена Шућур је казала да је ово наставак сарадње са позориштанцетом „Маслачак“ из Бијељине, чији глумци већ четири године редовно дијеле радост и смијех најмлађим сокочанима.

Фото: Б.Радоњић

– Представа је одржана уз поштовање епидемиолошких мјера Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације против сузбијања вируса Ковид – 19. Дјеца су уживала, плесала, а имала су прилику и да науче много, јер је представа имала едукативни карактер – истакла је Шућур.

Глумац позориштанцета „Маслачак“ Ненад Благојевић, је појаснио да представа „Циле размажено пиле“ има везе са школом, са проблемом размажене дјеце и тиме како родитељи да би умирили своју дјецу купују им апарате модерне технологије.

Фото: Б.Радоњић

– Извођењем представе смо покушали указати, да је то погрешно, није лијепо и да би се дјеца требала васпитавати као крајем осамдесетих и деведесетих година прошлог вијека. Ово извођење је уједно и наш повратак на сцену након паузе од скоро шест мјесеци која је изазвана пандемијом вируса корона. Како је кренула нова школска година, надамо се да ћемо моћи да играмо широм Републике Српске, али и Босне и Херцеговине и региона – додао је Благојевић.

У представи „Циле размажено пиле“, учествавала су четири глумца: као тата певац Петко је био Иван Петровић, кокошку Ковиљку је играла Марија Ћосић, Циле пиле је био Душан Ранковић, док је Ненад Благојевић глумио мачора Гуту.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.