На радост наших најмлађих суграђана, у склопу обиљежавања „Недјеље дјетета“,  Установа за култура „Перо Косорић“ Соколац 1. октобра организује дружење са аниматором Дионисом Сарићем – Шашавком.

Шашавко је овај пут малим другарима припремио нешто ново. Програм ће бити обогаћен најљепшим пјесмама познатих легенди као што су: Миња Субота, Бранко Милићевић и Бранко Коцкица. Најмлађе Сокочане очекује доста игре, плеса, анегдота и пошалица.

Након веселог загријавања услиједиће facepainting – осликавање лица. Ријеч је о body art бојама свјетских брендова MEHRON и TAG,  а loew cornell су антиалергијски кистови које користи Шашавко. Боје лијепо миришу, немају алергене, ни токсине, обогаћене су витаминима и јестиве су.

Дружење са Шашавком биће уприличено на платоу испред фонтане са почетком у 12 часова, уз придржавање свих мјера заштите у циљу спречавања ширења вируса корона.

Покровитељ овог догађаја је општина Соколац.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.