Фото: Б.Радоњић

У циљу прикупљања новчаних средстава за даље лијечење Вање Мирковић из Пала којој је дијагностикован „Eving sarkom“ тумор, фотографи Маја Мирјанић и Николина Пржуљ организовале су данас у Сокоцу хуманитарну акцију „Фотографијом за Вањин осмијех“, у којој је сакупљен износ од 1.145 КМ.

Њих двије су у Парку бораца Романије направиле фотографије људи и дјеце, који су препознали значај ове акције и изразиле поштовање свима који су се одазвали и дали свој допринос.

– Инспирисане идејом „Улични свирач“ одлучиле смо се да и ми направимо сличну акцију, али да радимо оно што најбоље знамо, а то је прављење фотографија. Ово је наш допринос Вањином лијечењу, задовољне смо одзивом наших суграђана, који су дошли да подрже акцију, доводили су своје малишане да се фотографишу и свака помоћ је добродошла. Фотографије ћемо прослиједити свима који су се фотографисали – појаснила је Маја.

Поред Маје, акцију је подржала и Николина која каже да одавно гаји љубав према фотографији, али да се професионално почела бавити прије годину дана.

– Иако немам велико искуство у бављењу овим послом, радо сам прихватила иницијативу „Фотографијом за Вањин осмијех“, да некоме, на скроман начин помогнемо. Маја је неко ко се много дуже налази у свијету фотографије. Прењела ми је своје знање и искуство, лако смо склопиле договор око саме организације и сигурна сам да ћемо и у наредном периоду организовати акције сличног карактера – казала је Николина.

Ове хумане дјевојке су се захвалиле локалним и регионалним медијима, који су подијелили плакат да би за акцију што више људи сазнало.

– Посебну захвалност упућујемо појединцима који су помогли тако што су даровали балоне, обезбиједили музику и штампали бесплатно промо материјал. Хвала свима – нагласиле су Маја и Николина.

Током наредне недјеље, у плану је да исту хуманитарну акцију организују на Палама, уколико то временски услови буду дозвољавали.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.