Јерменско министарство одбране саопштило је да су оружане снаге Азербејџана почеле офанзиву у северним и јужним деловима региона Нагорно-Карабаха и да су оборена три авиона азербејџанских ваздухопловних снага.

Портпаролка јерменског министарства одбране је на Фејсбуку написала да се у северним и јужним деловима Нагорно-Карабаха воде жестоке борбе и да је непријатељ, који је у овим областима концентрисао велике снаге, кренуо у офанзиву.

Она је такође навела да јерменске јединице заустављају напредовање непријатеља и да су у Нагорно-Карабаху оборена три авиона азербејџанских ваздухопловних снага, пренео је ТАСС.

Сукоби између Јерменије и Азербејџана у спорном региону Нагорно-Карабах поново су избили 27. септембра. Јерменија и Азербејџан прогласили су ратно стање и отпочели са општом мобилизацијом грађана. Обе стране су пријавиле жртве, укључујући и цивилне.

Сукоб између Бакууа и Јеревана почео фебруара 1988. године, када је аутономни регион Нагорно-Карабах с већинским јерменским становништвом прогласио отцепљење од Азербејџана.

Током сукоба између 1992. и 1994. године, Азербејџан је изгубио контролу над Нагорно-Карабахом и седам суседних региона. Од 1992. године одржавају се преговори о мирном решењу сукоба у оквиру Минске групе ОЕБС-а, којом председавају Русија, САД и Француска.