Општина Чајетина и општина Источни Стари Град јуче су у просторијама општине Чајетина потписали повељу о успостављању сарадње ове двије општине. Повељу су потписали Милан Стаматовић, предсједник општине Чајетина и Бојо Гашановић, начелник општине Источни Стари Град.

-Желио бих да ово што данас потписујемо траје вјечно и да се никад не покида. Данас смо свједоци једног апсурда да се браћа братиме, не нашом кривицом него кривицом неких неразумних људи који су повлачили овакве границе, дјелили нас али ми ту везу никада нисмо кидали. Наш задатак је да успоставимо и поспјешимо сарадњу са Источним Старим Градом на свим пољима, почев од економског, туристичког, спортског и културног-, изјавио је Милан Стаматовић, предсједник општине Чајетина.

-Сигурно је да је ово само једна круна сарадње са Републиком Српском јер ми смо одавно братска општина и са општинама Трново и Лакташи, а имамо одличну сарадњу и са Бањалуком, Бијељином и Сарајевом. Морам да кажем да је кроз историју народ златиборског краја био везан за Сарајево скоро као и за Београд. Људи који су његовали те везе никада нису ни престајали са тим. Ово је наставак онога што су наши преци започели. Знам да вам ускоро предстоје локални избори и не сумњам у успјех овог тима који дужи низ година, као и ми, успјешно води своју локалну самоуправу, и зато му овиме дајемо подршку-,истакао је Стаматовић.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић се захвалио на успостављању сарадње и нагласио да је између два простора само једна вјештачка линија, а да српски народ, у суштини, није подијељен, додавши да је увијек тако било, и да ће се и у будућности та сарадња наставити.

-Јако је битно за нас да имамо неку везу са Србијом, да имамо већу гаранцију опстанка на том простору. Свака добра ријеч, нешто што би нам неко препоручио, помогао и иницирао много нам значи. Зато нам је битно да смо данас овде, да имамо вашу подршку, да нас осјећате као своју браћу, као и ми вас и да наставимо да се развијамо у духу привредне, спортске, културне и сваке друге сарадње-, закључио је Гашановић.

Потписивању повеље о братимљењу присуствовао је и Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево.