Локални избори у Босни и Херцеговини понудили су много кандидата, међу којима су неки привукли посебну пажњу.

Већ седмицама круже плакати појединаца, који су многим корисницима друштвених мрежа били посебно инспиративни, а ни материјала им није недостајало.

И док се неки боре да до популарности и пажње гласача дођу својим радом и представљањем програма, плаћајући скупе рекламе, некима је то успјело преко ноћи, и то само захваљујући једној објави на друштвеним мрежама.

Тако је Шејла Врабац, кандидаткиња у Новом Граду, испред Странке за Босну у Херцеговину, захваљујући свом изгледу за кратко вријеме постала популарна.

Некима је и презиме било довољно да постану хит на друштвеним мрежама.

– Аустрија на апаратима. И БиХ има свог Курца – био је коментар на друштвеним мрежама везано за презиме Елвира Китуше из општине Вогошћа.

Пажњу је привукао и кандидат Веселко Бебић Беба, са својим слоганом “Повуцимо црту”.

Због свог презимена у жижу јавности доспјела су и два Шупчића, кандидати у Горњем Вакуфу.

Подсјетимо да на локалне изборе у Бјељини излази листа занимљивог имена “Ћу, ћеш, ће, ћемо, ћете, ће”.

Ни бурна прошлост појединих кандидата углавном не представља проблем. Абдулах Иљазовић из Маоче кандидовао се за одборника Скупштине дистрикта Брчко, упркос томе што је био оптужен као дилер.

Само да се зна, код мене је грам био грам. Поштење прије свега – поручио је он једном приликом.

Популарна због објаве постала је и кандидаткиња странке ПДА за локалне изборе у Живиницама. Касима Хоџић је на свом Фејсбук профилу подијелила фотографију на којој се попела на бандеру – како би се фотографисала поред свог плаката.