Према званичним подацима Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, који су пристигли у раним јутарњим часовима, на протеклим локалним изборима, излазност грађана општине Соколац у процентима износи 71,46 % или, тачније, право гласа искористило је 7.632 бирача од њих укупно 10.681 који су имали право гласа. Од тог броја, важећих гласова за избор начелника општине је 7.285, а неважећих 347. Важећих гласачких листића за избор одборника у Скупштини општине Соколац било је 7.233, а неважећих 399, најновији су подаци ЦИК-а.

По трећи пут заредом, грађани Сокоца указали су повјерење Миловану Бјелици, који је на локалним изборима 15. новембра освојио 3.684 или 50,57 одсто гласова у односу на противкандидате Бојана Копривицу из СНСД-а и Зорана Чоловића из ДНС-а, који су освојили 2.916 или 40,03 одсто, односно 685 или 9,38 одсто гласова.

Савез независних социјалдемократа (СНСД) ће у наредне четири године у Скупштини општине Соколац имати 7 одборничких мандата, а највише гласова добили су: Страхиња Башевић, Јован Голијан, Милан Јоловић, Ђорђе Радић, Горан Косорић, Горан Булајић и Жељко Дaнгубић.

Српска демократска странка (СДС) освојила је 6 одборничких мјеста: Миодраг Дупљанин, Жарко Косорић, Дејан Елез, Данко Вучетић, Никола Шарац и Миладинка Зекић, одборник из реда националних мањина.

Демократски народни савез (ДНС) у Скупштину општине Соколац улази са три одборнка: Душица Максимовић, Његош Самарџија и Ана Реновица.

По два одборничка мјеста имају Демократски савез (ДЕМОС) и Партија демократског прогреса (ПДП). ДЕМОС ће у СО Соколац заступати: Срђан Кнежевић и Срна Рајак, а испред ПДП-а највише гласова освојили су: Драго Топаловић и Душан Соколовић.

Одборнички мандат испред Уједињене Српске (УС) освојио је Сретко Марјановић.

Ово су девети по реду локални избори након потписивања Дејтонског мировног споразума 1995. године.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.