Изборни дан у општини Соколац протекао је мирно, а сва бирачка мјеста затворена су тачно у 19 часова. Према подацима Општинске изборне комисије излазност бирача у процентима износи 71,63% или тачније, право гласа искористило је 7.408 бирача од њих укупно 10.399 који су имали право гласа.

Предсједник Општинске изборне комисије Драгутин Субашић истакао је да су сва бирачка мјеста у општини Соколац затворена на вријеме и да очекују достављање изборног материјала.

– Изборни дан је протекао у најбољем реду уз пар ситних примједби које нису озбиљније нарушиле процес гласања. Није било притужби ни када је ријеч о раду бирачких Одбора. Ковид тим је обишао 42 бирача, а редовни ковид тим 34 особе које су гласале у кућним условима због тренутне пандемије, казао је Субашић.

Грађани су гласали уз поштовање епидемиолошких мјера које се односе на спречавање ширења вируса корона.

Право гласа у општинама и градовима у Републици Српској има 1.235.482 бирача.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.