Новогодишњи базар одржаће се 26. децембра текуће године на платоу код градске фонтане са почетком у 11 часова, а иницијатор манифестације, на којој ће бити изложени производи младих и креативних особа, је Омладинска организација „Соколац“.

„Циљ Новогодишњег базара је да представи талентоване младе људе из наше општине и њихове радове који ће се наћи у понуди за куповину. Осим украса за јелку, накита, декорација за зид и других предмета, за најмлађе припремамо осликавање лица, медењаке, укусне крофне и још много изненађења. Желимо истаћи да ће на базару учествовати малишани и њихове васпитачице из Установе за предшколско васпитање и образовање са својим радовима“ кажу у ОО „Соколац“.

У склопу Новогодишњег базара организована је и наградна игра за дјецу узраста од пет до 15 година.

„За учешће у наградној игри потребно је да малишани нацртају један новогодишњи рад којег ће, у коверти, на дан базара убацити у кутију. Истог дана биће извучена два цртежа која ће освојити породично фотографисање које дарује Бојан Д. Тошић“ додају из Омладинске организације.

Представљање радова на базару имаће талентоване дјевојке Дејана Мачар и Ивана Ђуровић које кажу да им је драго што ће учествовати на манифестацији на којој ће имати прилику да се друже са дјецом али и да покажу свој труд и умијеће пред суграђанима.

„Пројекат ОО „Соколац“, под називом „Новогодишњи базар“, одлична је прилика за све креативне људе који желе да представе свој рад, нешто зараде, науче или једноставно да се забаве и друже са особама које раде исте или сличне ствари“ ријечи су учеснице Николине Вучетић.

Одржавање базара спровешће се уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.

Марко Мухаремовић
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.