Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров данас је потврдио досљедну и принципијелну подршку Москве Београду по питању Косова и Метохије и нагласио да су поштовање међународног права и Повеље УН принципи на којима се заснива сарадња Србије и Русије.

Изразили смо жаљење што ЕУ не може да постигне да договорено (по Бриселском споразуму) буде и испуњено, прије свега о заједници српских општина – рекао је Лавров на конференцији за новинаре са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем.

Лавров, који је претходно са Селаковићем потписао план консултација два министарства за наредну годину, рекао је да је тај план у складу са стратешким партнерством двије државе.

Он је додао да је са Селаковићем разговарао и о интересовању српске стране према Организацији договора о колективној безбједности (ОДКБ) и Евроазијској унији.

– ОДКБ је недавно одржала видео-конференцију и Србија је била присутна у својству посматрача – навео је Лавров.

Он је рекао да је са Селаковићем размијенио мишљење и о посјети руске делегације БиХ, али није навео о чему су тачно разговарали.

Селаковић је захвалио Русији и Лаврову за подршку Београду у одбрани територијалног интегритета и суверенитета у међународној арени и међународним организацијама.

– Сарадња двије државе и двије дипломатије је на изузетно високом нивоу – каже Селаковић.