Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац, на симболичан начин, обиљежила је крсну славу – Никољдан. У присуству свештенства Црквене општине Соколац, начелника општине Милована Бјелице, руководства вртића и малог броја дјеце која похађају вртић, обављен је чин ломљења славског колача. Уз поштовање свих прописаних мјера, уприличена је приредба, у којој су малишани показали завидно знање о православној вјери и српским обичајима.

Директорица Установе Биљана Косорић казала је да су дјеца претходних дана заједно са васпитачицама вриједно припремала пригодан програм.

-Нажалост, ове године нисмо у прилици да, на традиционалан начин, обиљежимо Никољданске свечаности, тако да је приредба одржана без присуства родитеља. Епидемиолошка ситуација, која нас је све задесила ове године, није нас омела да малишане учимо молитвaма, рецитације, пјесмице и укажемо им на радост коју доноси празник Светог Николе. Дјеца се радују што ће сутра имати прилику да учествују у традиционалној манифестацији проласка Светог Николе улицама града – рекла је директорица Косорић.

Она је додала да малишани који бораве у вртићу неће остати усткаћени ни за прославу Нове године.

-У измијењеним условима, организоваћемо подјелу новогодишњих пакетића. У плану је да Дјед Мраз посјети сваку вртићку групу посебно без задржавања. Настојаћемо да дјеца осјете чари новогодишњих празника – истакла је директорица Установе за предшколско васпитање и образовање.

У соколачком вртићу епидемиолошка ситуација тренутно је стабилна и рад се одвија уредно, уз строго придржавање свих мјера које налажу Републички и Општински штаб за ванредне ситуације.