На Сокоцу је данас организована додјела око 200 новогодишњих пакетића прикупљених у оквиру акције “Ни један малишан без пакетића”, коју је организовала Сокочанка Драгана Крсмановић.

Крсмановићева је рекла Срни да је у овој хуманитарној акцији учествовао велики број њених пријатеља са Сокоца и Пала, те да је прикупљено око 200 пакетића за седам дана.

Пакетиће је данас добило 103 дјеце корисници дјечијег додатка према списку Центра за социјални рад општине Соколац. Пакетићи су подијељени и за тридесетак чланова Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка”, за шесторо полазника Одјељења са посебним потребама Основне школе “Соколац” и за више од 40 дјеце из вишечланих породица.

Крсмановићева је навела да је подјела пакетића организована данас, на Дјетињце, уз поштовање мјера заштите због пандемије вируса корона.

“Моја жеља је да малишане учиним срећним додјелом пакетића од Дједа Мраза у амбијенту новогодишње чаролије коју смо припремили на отвореном испред Језичког центра `ИН”, колико је ситуација са епидемијом дозволила”, истакла је Крсмановићева.

Свјетлана Боровчанин из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” рекла је да су пакетићи уручени за двадесеторо дјеце и десет одраслих чланова којима поклони и пажња значе много.

Јелена Косорић, мајка дјеце која су добила пакетиће, захвалила је Крсмановићевој која је ову акцију организовала у сарадњи са Центром за социјали рад општине Соколац и локалним Удружењем “Подршка”.