Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ организује новогодишњу акцију прикупљања пакетића за дјецу под слоганом „Помоћи може и млад и стар, да свако дијете добије дар“. Тим поводом, чланови Удружења јуче су у маркету „Оногошт“ д.о.о. прикупили одређен број слаткиша. Циљ је обрадовати дјецу из социјално угрожених категорија, али и дјецу која живе у руралним подручјима.

– Захваљујем се компанији „Оногошт“ што нам је омогућено да у њиховом маркету проводимо ову акцију, али и свим купцима – суграђанима који су нам још једном потврдили да подржавају наш рад и помажу да све идеје спроведемо у дјело. Такође, драго нам је што су и други наши суграђани организовали сличне акције како би што више малишана из социјално угрожених категорија на ведрији начин испратили стару годину. Планирамо да, осим њих, обиђемо и обрадујемо малишане који живе у руралним подручјима, јер нам се чини да они због удаљености остану ускраћени за бројне празничне активности у граду – рекао је предсједник Удружења Дејан Елез.

Он је додао да ће пакетићи бити уручени за прославу Православне Нове године, када ће чланови Удружења обучени у костим Дједа Мраза лично обићи дјецу.

Из УГ „Свети Василије Острошки“ позивају суграђане да се у наредним данима придруже акцији „Помоћи може и млад и стар, да свако дијете добије дар“, донирају слаткиш и уљепшају празнике дјеци. Контакт телефони су: 066/655 – 757 Дејан и 065/881 – 478 Младен.