Припадници Полицијске станице Соколац, у сусрет новогодишњим и божићним празницима, одржали су предавања за ученике Средњошколског центра „Василије Острошки“ о употреби и опасности пиротехничких средстава. Према ријечима замјеника командира Павла Боровчанина, предавања су организована у склопу акције „Петарде нису играчке“, која се спроводи са циљем појачане контроле у употреби пиротехничких средстава.

– У досадашњем периоду пред наступајуће новогодишње и божићне празнике, као и у саме дане поменутих празника, регистрован је одређен број незаконитог стављања у трговински промет пиротехничких средстава, као и њихова употреба, те употреба ватреног оружја. Употребом ових средстава неријетко може доћи до повреде лица, па и наношења лакших и тежих повреда другим лицима те причињавања материјалне штете на објектима – казао је Боровчанин.

У склопу акције „Петарде нису играчке“, службеници ПС Соколац спровде низ мјера и активности у периоду од 15. децембра 2020. до 15. јануара 2021. године.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.