Предсједник СРС проф. др Војислав Шешељ коментарисао је у јутарњем програму тв Хепи нову Владу Црне Горе и жестоко критиковао то што премијер Здравко Кривокапић није повукао одлуку о протјеривању српског амбасадора, што није повукао признање лажне државе Косово, што је српске лидере гурнуо у страну и што Црна Гора још не укида санкције против Руске Федцерације.

Лидер радикала је истакао да мисли да су Срби у Црној Гори веома разочарани и да се предсједник Владе Здравко Кривокапић показао у најгорем свјетлу.

– Ишао је на челу српске листе, а онда се окренуо против српског народа и његових политичких представника. Српске лидере је гурнуо у страну. То озбиљан политичар не може да ради. То озбиљан човјек не може да ради и то ће му се разбити о главу врло брзо – рекао је Шешељ.

Шешељ је рекао да Кривокапић нема ни елементарну лукавост и да има само безобразлук и недостатак морала.

Лидер радикала је истакао да је Кривокапић био предлог блаженопочившег митрополита Амфилохија због тога што се заклињао у српство и због тога што је био близак цркви и представљао се као вјерник, а да је све то промијенио.

– Дао сам му доста времена. Што се мене тиче, он је већ ,,изгорио“, али ту ће одлучивати српски народ и гласачи у Црној Гори – изјавио је председник СРС.

Шешељ је истакао да Кривокапић неће да поништи одлуку о протеривању српског амбасадора.

– На један покварен начин вади се на Мила Ђукановића. Мило ту нема никаквих ингеренција. Министар је донио одлуку да се протјера, влада је виши орган власти која може да оповргне одлуку министра и Мило се ту ништа не пита. Кривокапић на тако покварен начин наступа у јавности како би му наивни људи повјеровали – рекао је лидер радикала.

Он је истакао да Кривокапић неће да повуче одлуку о признању лажне државе Косово и да неће да укине санкције Руској Федерацији.

– Не доводи у питање ни учешће Црне Горе као пуноправне чланице НАТО савеза. Могли би рећи да је то због бојазни да НАТО на сувише пргав начин не реагује, али морао је да укине одлуку о протјеривању српског амбасадора, да повуче одлуку о признању тзв. Косова и да укине санкције против Русије – изјавио је Шешељ и додао да не може да тврди да је Кривокапић био Ђукановићев човјек прије избора, али да је врбован послије избора.

Предсједник СРС је поновио да жели да се Србија у 2021. интегрише са Руском Федерацијом.