Бореновић је истакао да Изборни закон има много мањкавости и да је потребно искористити ову, неизборну годину, за измјене истог, да би се унаприједио изборни процес.

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић одржао је данас састанак на Палама са руководствима Општинских одбора и одборницима ПДП-а из Изборне јединице 8 током којег су анализирани резултати избора и стање у изборној јединици.

„Сарајевско – романијска регија је срце Републике Српске која је дала немјерљив доприност стварању Српске и за ПДП самим тим има посебан значај. Данашњем састанку су присуствовали сви кључни људи партије и одборници из ове изборне јединице и драго ми је што видим јединство и вољу за консолидацијом партије у циљу реализације програмских циљева и увођења младих енергичних људи у ПДП и политичке токове ове регије“.

Бореновић је истакао да Изборни закон има много мањкавости и да је потребно искористити ову, неизборну годину, за измјене истог, да би се унаприједио изборни процес.

„У исто вријеме, почели смо са озбиљним припремама за Опште изборе 2022. године и очекујемо да заједничким снагама, са коалиционим партнерима, побједимо у Републици Српској и за ниво заједничких институција БиХ, а та очекивања су везана и за сарајевско-романијску регију“, рекао је Бореновић.

Бореновић се посебно осврнуо на изјаву лидера СДА, Бакира Изетбеговића, који је рекао да су Срби лош народ.

Прије неколико дана сам рекао да СДА не жели стабилност, мир и напредак, Изетбеговић својом изјавом то потврђује. Таква ријечи може изрећи само неко ко истински мрзи и ко наставља политику СДА из прошлог вијека, а која нас је одвела у крвави сукоб од којег се још опорављамо. Изетбеговић, који себе представља чуварем дигнитета и интегритета БиХ, таквом квалификацијом спрам једног народа који одувијек овдје живи и има своју конститутивност, таквим распиривањем мржње и нетрпељивости, очигледно жели сталне конфликте и тензије у БиХ“, рекао је Бореновић.

Састанку су, поред предсједника Бореновића, присуствовали почасни предсједник Младен Иванић, генерални секретар Милко Грмуша, потпредсједник Јелена Тривић и члан Предсједништва ПДП-а Мира Пекић.