Државно тијело за гаранцију личних података је затражило од друштвене мреже ТикТок да одмах блокира све кориснике чија старост није са сигурношћу потврђена, пише дневни лист „ИЛ Фато котидијано“. Док траје истрага смрти дјевојчице из Палерма због ТикТок изазова, ова апликација је у Италији блокирана.

Наиме, десетогодишња дјевојчица преминула је угушена, по свој прилици учествујући у апсурдој игри „изазова“ – једној од многих које су раширене на платформи и веома популарне међу младима.

Дјевојчица је пронађена у купатилу са појасом око врата завезаним за радијатор, хитно је пребачена у болницу, али јој није било спаса.

Полиција испитује мобилни телефон дјевојчице, која је имала неколико својих профила на Фејсбуку и ТикТоку. Вјерује се да ће у мобилном телефону бити и посљедњи снимак дјевојчице док је учествовала у „изазову“, али евентулано и траг онога који ју је на то подстакао.

Родитељи дјевојчице дали су сагласност да се њени органи трансплантирају и спасиће живот четворо болесне дјеце.

Поводом трагичног догађаја психолог Калођеро Ло Пиколо је изјавио да „смо сви учесници ријалити програма у којему се траже нови подвизи да би се освојили бодови“.

„Сви истовремено учествујемо и сви смо једнако губитници“, тврди психолог Ло Пиколо.