Фото: Бојана Марковић

После зимске паузе у викенду пред нама, на програму су мечеви 11. кола Прве лиге Републике Српске, у конкуренцији одбојкашица очекује се неколико занимљивих сусрета.

Лидер шампионата „Звијездашице“ из Обудовца, једине забиљежиле свих 10. побједа путују на Соколац на меч са одбојкашицама Гласинца.

Иако у наставак сезоне улазе ослабљене без најбоље играчице, капитена Љубице Шаркановић (петомјесечно полицајско школовање у Мостару) и стартерке „средње блокерке“ поуздане Анке Којић (завршила активно играње) те и поред тога изабранице Миленка Перушиновића занимају само нови бодови у борби за пласман у Премијер лигу.

У Бијељини у градском дербију гдје ће снагу одмјерити шестопласирани Либеро и други Радник, биће напето као „шлауф“, а у Источном Сарајеву у дербију последњепласираних екипа „Славијашице“ дочекују Маглић.

Занимљив сусрет се очекује и у Билећи, састаће се Херцеговац и Инова, биће разултатске неизвјесности и у надметању у Љубињу између домаћег састава и Дрине.

У Требињу Лео“ дочекује Хе на Дрини које су у зони испадања и сваки бод им је велики у борби за опстанак, те Вишеграђанке најављују велику борбу и хтијење.

Мечеви у Љубињу, Источном Сарајеву, Билећи и Бијељини на распореду су у суботу, а утакмице у Требињу и на Сокоцу на програму су у недељу.

Прва лига Републике Српске / сениорке

Сатница, 11. коло

Субота 6. фебруар

Љубиње: Љубиње Банком – Дрина 15,00

Источно Сарајево: Славија – Маглић 16,00

Билећа: Херцеговац – Инова 14,00

Бијељина: Либеро – Радник 13,00

Недеља 7. фебруар

Требиње: Леотар – Хе на Дрини 13,30

Соколац: Гласинац – Црвена Звијезда 14,00