Министар полиције Александар Вулин у вечерашњем гостовању у емисији “Хит твит” коментарисао је данашње саслушање председника Фудбалског савеза Србије, Славише Кокезе. Министар је потврдио да је председник Вишег суда у Београду Александар Степановић саветовао Кокезу да одбије полиграфско испитивање.

“Полиција је изразила сумње у истинитост одговора Славише Кокезе и полиција ће наставити истрагу по том питању. Александар Степановић, председник Вишег суда, саветовао је Славишу Кокезу да одбије полиграф”, изјавио је Вулин.

“Кокеза је рекао да је то добио као савет од Степановића. Он је чест и радо виђен гост у свим амбасадама. Вучић је указао на такво понашање. Саветујете човека да не иде на полиграф, много сте добри са странцима и то оставља утисак”, објаснио је министар полиције.

Подсетимо, Кокеза је данас одбио полиграфско испитивање чак и на питање да ли је учествовао у припремању убиства председника Србије Александра Вучића.

Иначе, Александар Степановић рођен је 28. августа 1970. године у Београду. Одлуком Високог савета судства од 16. децембра 2009. године изабран је за судију Вишег суда у Београду, где је првобитно поступао у истражном одељењу до августа 2011. године, а потом у кривичном одељењу Вишег суда у Београду, као и у кривичном ванпретресном већу као стални члан већа.

Одлуком вршиоца функције председника Апелационог суда у Београду именован је за вршиоца функције председника Вишег суда у Београду, и наведену функцију обављао је од 16. априла 2013. године до 23. маја 2014. године, када је изабран за председника Вишег суда у Београду.

Одлуком Високог савета судства од 22. октобра 2013. године, изабран је за судију Апелационог суда у Београду.

Дана 19. октобра 2018.године изабран је за судију Врховног касационог суда, а дана 9. новембра 2018. године постављен је за вршиоца функције председника Вишег суда у Београду.