Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са начелником општине Источни Стари Град Бојом Гашановићем о модалитетима подршке овој локалној заједнице са нивоа града.

Ћосић је поручио да ће град Источно Сарајево наставити да подржава општину Источни Стари Град подршком конкретним инфраструктурним пројектима, али и у свим осталим областима.

Битно је рећи да ћемо општине Источни Стари Град и Трново, двије изразито неразвијене општине у саставу нашег града, наставити да помажемо – рекао је Ћосић Срни.

Он је додао да је на састанку разговарано о улагањима, прије свега у области инфраструктуре, а потом о јачању институционалних капацитета општине Источни Стари Град кроз позиционирање одређених јавних установа и предузећа са својим филијалама и експозитурама на подручју ове локалне заједнице.

– Било је ријечи и о улагању у сектор туризма, а нарочиту пажњу смо посветили локалитету Требевића и Црепољског. Тема разговора био је и положај привредног сектора у општини Источни Стари Град – навео је Ћосић.

Ћосић је са директором Шумског газдинства „Романија“ Соколац Страхињом Башевићем данас посјетио власника фирме „Оберон“ из Источног Старог Града Тадију Тадића, који је један од најзначајнијих привредника у овој општини.

Са Тадићем је разговарано о ситуацији у његовој фирми, али и о стању привреде у овој општини.