На Сокоцу су угашена три пожара, од којих је један шумски на локалитету Копито, који је причинио мању материјалну штету, речено је Срни у Ватрогасном одјељењу Соколац.

Координатор у Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Никола Шарац истакао је да је у првом случају у радним поподневним часовима јуче угашен пожар у кругу Прихватног центра Мајдани код Сокоца, гдје је спријечено да ватра захвати објекте у којима живе корисници овог центра.

Соколачки ватрогасци јуче су, како каже, угасили и пожар који се због касне дојаве проширио у три правца на подручје између села Подроманија, Мрвићи, Вукосављевићи и Примчићи.

“Ширењу пожара погодовао је вјетар мијењајући смјерове па је већа група ватрогасаца више од пет часова спречавала да се ватра пренесе на објекте у селима Примчићи, Мрвићи и Подроманија”, каже Шарац.

У трећем пожару припадници Ватрогасног одјељења су се синоћ од 20.00 часова придружили радницима соколачког Шумског газдинства /ШГ/ “Романија” у гашењу шумског пожара на подручју села Маргетићи на локалитету Копито, гдје је ватра са ниског растиња захватила дио високе шуме и причинила мању материјалну штету.

У ШГ “Романија” наводе да је у гашењу пожара учествовало је више од 20 радника овог газдинства и о томе је обавијештена полиција.