Вицо Зељковић је данас постао нови предсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине након што је добио 57 од 59 гласова делегата Скупштине ФС БиХ.

Зељковић је био једини кандидат за предсједника на данашњој Изборној скупштини, те је на овој функцији наслиједио Елведина Бегића који је био први човјек бх. ногомета у два претходна мандата.

Зељковић је био предсједник ФК Борац од јуна 2018. до аугуста 2020. године, а предсједник ФС РС је постао 24. јануара 2020. године када је замијенио Милета Ковачевића, те је тада аутоматизмом постао и члан Извршног одбора ФС БиХ.

С обзиром да се знало да ће у новом мандату предсједник ФС БиХ долазити из редова српског народа, већ тог 24. јануара 2020. је постало јасно да ће Зељковић постати насљедник Елведина Бегића на функцији предсједника кровне куће бх. ногомета, што се данас и десило.

Функције предсједника ФС БиХ су раније обављали и Јусуф Пушина, Јерко Доко, Сулејман Чолаковић, Милан Јелић, Богдан Чеко и Иљо Доминковић, те Ивица Осим у улози предсједника Комитета за нормализацију.