Соколац жели да заокружи и максимално модернизује свој спортски центар те да тиме добије једну додатну привредну, туристичку, спортско-рекреативну и урбану вриједност.

У оквиру што бољег искориштења природних потенцијала за развој спортског туризма за који општина Соколац има велике идеје и планове, објављен је јавни позив за идејно рјешење затвореног базена и трибина стадиона као једне цјелине у склопу СРЦ Бара. Соколац већ сада има одличне терене, трим стазе, тениске терене, тартан стазу и услове за атлетичаре, међутим нико не жели да се на томе стане, да се задовољи са урађеним.

Овим јавним позивом жели се доћи до идејног рјешења за стадион и базен у склопу СРЦ Бара.

Простор на коме треба осмислити комплекс СРЦ БАРА (ЗАТВОРЕНИ БАЗЕН, СТАДИОН (ТРИБИНЕ СТАДИОНА), припада дјелимично уређеној цјелини са пјешачким и зеленим површинама. Регулаципним планом „Спортска дворана” у Сокоцу, a на датој локацији предвиђено је да се додатно уреди-реконструише, прошири и изгради, односно повеже као цјеловита урбана спортско-рекреативна зона.

Спајањем трибина стадиона и базена у једну цјелину постиже се економичност одржавања и кориштења простора. Потреба за покривеним трибинама, семафором, кровом и свим садржајима које нуде савремени стадиони је и више него јасна.

Нама се отвара могућност домаћинства спортских такмичења, попут атлетских митинга, првенстава Балкана и Европе за млађе категорије, фудбалских мечева током припрема и такмичарских мечева када клубови не испуњавају инфраструктурне услове.

Првобитна идеја из Стратегије развоја општине Соколац 2020-2030 да се граде отворени базени је уважавајући поднебље и климу коригована у корист једног пројекта са знатно нижим трошковима одржавања и амортизације усљед временских прилика.

Будући да је спортски и рекреациони туризам наше опредјељење за године које су пред нама, затворени базен даје широк спектар могућности, од организације пливачких митинга, припреме пливача и ватерполо клубова, до развоја водених спортова у овом дијелу Српске.

Наша шанса је у спремности да идемо брже и смјелије од других. У жељи да атлетика у Сокоцу добије оно што одавно заслужује, будући да име Сокоца и Гласинца проноси широм Европе, овај стадион представља и враћање дуга генерацијама атлетичара које су минуле Баром, једнако као што је и залог за бољу и свјетлију будућност оних који ће доћи.

PDF Сажетак

PDF Пројектни задатак

PDF Обавјештење о набавци

PDF Конкурсна документација

PDF Извод из урбанистичко-техничких услова

PDF Извод из Регулационог плана

DWG Ситуација

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име