– Опозиција има снагу, има људе да се бори за промјене у Републици Српској. Мислим да нам је сада потребно, и то треба брзо започети, једно саборовање свих оних који мисле да ова власт треба да оде“, казала је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић у емисији Пулс БН ТВ.

Она је рекла да треба постићи један договор, консензус без поткусуривања, „мени треба ово или оно или ја сам више заслужио…“

„Требају нам сви и мислим да опозиција уз све своје недостатке има шансе, иако има општина гдје опозиционе странке имају танке општинске одборе. Али, и у таквим срединама сигурно има људи који су спремни да се укључе у опозициону борбу и сада треба доћи до њих, каналисати их и мобилисати“, казала је Тривићева, која је и посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Она каже да треба ходати по терену, обилазити општине и мобилисати све оне који су за промјене.

„Ја сам била доста по терену, ипак је другачије када ви дођете у те мале средине и дате људима на значају да виде да нису остављени сами. Мени није проблем у Бањалуци да се слободно крећем, али у малим срединама је тешко ако нисте уз власт“, казала је она и илустровала то ситуацијом у Херцеговини, гдје је, како је нагласила, посебно изражена бахата политика СНСД-а.

„У Херцеговини је јако изражено да СНСД проводи неку врсту силе у оним општинама у којима су на власти“, казала је Тривићева.

Говорећи о опозиционом дјеловању, гдје су се у НСРС у овом мандату посебно истакли она, Небојша Вукановић и Драшко Станивуковић, она је рекла да је и прије њих постојала опозициона борба и да су је они сада додатно распламсали.

„Ова власт је обезвриједила и економски уништила Републику Српску. Требају нам корјените промјене јер Република Српска не може да зависи од једног човјека“, казала је Тривићева у емисији Пулс БН ТВ.

Она је увјерена да има пуно оних који се не слажу с оваквим системом и вјерује у промјене које ће се десити на изборима наредне године.