Компанија „Оногошт“ ће у мјесецу априлу прославити 25. рођендан. Посао је те далеке 1996. године покренут са једном продавницом и три запослена радника. Како је већ тада опредјељење пословања било да се рад организује одговорно, проактивно и досљедно, сви резултати у протеклих двадесет пет година нису се десили случајно.

Директорица компаније Љиљана Шука каже да данас на објекте и удио на тржишту гледају са поносом, у увјерењу да су на одличном путу и са енергијом да у годинама које предстоје оправдају повјерење својих потрошача те ојачају везу са њима.

– Принципи породичне компаније, на којима је започет пословни подухват, важе и данас када смо колектив са око двије стотине људи и преко двадесет објеката. Наши запослени су чланови породице – а то значи да смо заједно и у тренуцима рада и напора, али и у тренуцима попут овога, када славимо. Једно је сигурно – без њих данас не бисмо били овдjе гдје смо. Када је ријеч о заједници, живимо у увјерењу да подухвати и пословање које у свом фокусу има људе, њихове породице, генерације које нам поклањају своје повjерење и бирају нас као своју омиљену продавницу – не може бити неуспјешно. Први корак сваког нашег радног дана је разматрање шта је у интересу наших купаца, а потом слиједи питање како још можемо бити од користи нашој заједници.

Пандемија изазвана вирусом корона унијела је драматичне промјене у животе и пословање на глобалном плану. Али, потреба за трговинском дјелатношћу не може престати. О плановима и уопште визији „Оногошта“ у будућности, директорица Шука додаје:

– Када се десе ствари које су изван наше контроле, једини разуман одговор јесте да се прилагодимо новонасталој ситуацији. Ми то радимо досљедно, поштујући све прописане мјере превенције и одржавања физичке дистанце на продајним местима, уз примјену свих препорука. Први и основни циљ нам је да одржимо неометан ланац набавки и продаје, избор и повољности за купце, као и број наших запослених, у нади да ћемо сви заједно дочекати и завршетак пандемије. Док ти процеси трају, у току је и ширење наше малопродајне мреже, као и реновирање и модернизација појединих објеката „Оногошта“, што је за нас реализација дугорочне стратегије.

Индикатори пословања привредних субјеката једне земље не мјере се само њиховим профитом већ и позиционирањем у улози одговорног послодавца, коректног пословног партнера и изврсног пружаоца услуга, као и активног учесника заједнице у којој се дјелатност обавља. Компанија „Оногошт“ у дугогодишњој традицији успјешног пословања, активно и дјелотворно је учествовала у напретку живота заједнице у којој дјелује.

– Иако наша пракса никада није била да се хвалимо, рођендан може бити прилика да поменемо да смо помогли бројне спортске, културне и хуманитарне манифестације. Те прилике сматрамо суштином самог постојања; пажљиво ослушкивање потреба наших грађана и потрошача отворило је простор да будемо партнер, пријатељ и спонзор за догађаје и акције које обогаћују живот свих нас – истакла је директорица компаније Љиљана Шука.

Она се укратко осврнула на обиљежавање 25. рођендана компаније те открила шта потрошачи могу очекивати у наредним недјељама, поводом прославе четврт вијека постојања.

– Као праве добре комшије које знају како да обрадују своје ближње, припремили смо низ поклона, изненађења и дешавања. Осим рођенданских попуста, сваког педесетог и стотог купца очекују специјалне награде, а грађане који са нама славе рођендан, 9. априла, очекују посебна изненађења. Радујемо се данима рођендана и очекујемо вас у продавницама Оногошт – поручила је директорица Шука.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.