Доласком нове докторице стоматологије у Амбуланту породичне медицине “Стари Град” Хреша, организовани су и ове године превентивни стоматолошки прегледи за дјецу из подручних школа, са територије општине Источни Стари Град.

Првобитно је обављен разговор са докторицом, о правилној оралној хигијени, исхрани, здравим навикама уз шаљиве дјечије приче, а потом је свако појединачно обавио свој преглед.

Сви они којима је указана пажња на додатне интевенције, то ће моћи да учине понедјељком, сриједом и петком, што је уједно и напомена осталим пацијентима.

“Упркос тренутној епидемиолошкој ситуацији, сматрамо да орално здравље дјеце започиње правилним навикама, одржавањем оралне хигијене коју дјеца могу усвојити у раној доби и тако превентивно утицати на настанак каријеса на млијечним, а касније и на трајним зубима. Тако да смо уз поштовање свих прописаних мјера примили и наше школарце на преглед”, рекла је в.д. директора Бекрић Татјана.

Дружење је завршено уз блистав осмијех, са дипломама којима су награђени најхрабрији малишани, а директорица им је поклонила и комплете за оралну хигијену, уз жељу да остану здраво, те да редовно воде рачуна о својој хигијени.