Група планинара соколачког друштва “Гласинац” обиљежила је јуче Дан планете Земље активностима на уређењу свог простора на Романији, уз слоган “Чувајмо нашу животну средину, тако чувамо живот и нашу планету”.

Секретар овог планинарског друштва Вера Мијатовић рекла је Срни да су планинари очистила простор испред Планинарског дома “Црвене стијене” на Романији, направили и поставили столове и уредили плато испред недавно постављених скулптура од дрвета у близини планинарског објекта, те одложили скијашку опрему коју су њихови гости користили минуле зиме.

Покупљен је сав отпад коју су несавјесни посјетиоци оставили иза себе у природи, стазом која води ка излетишту и видиковцу `Црвене стијене` – истакла је Мијатовићева.

Она је додала да планинари данас настављају додатно уређење простора око Планинарског дома на Романији, чиме дају допринос обиљежавању 22. априла, Дана планете Земље.

Мијатовићева је нагласила да соколачки планинари сваке године, обиљежавају Дан планете Земље, настојећи да код људи повећају свијест о потреби очувања и упозоре на угроженост животне средине.

Планинарско друштво “Гласинац” основано је на Сокоцу 2009. године и сада броји око 80 чланова.