Емисија „Моје село весело“ емитује се сваке недјеље на програму Радио Телевизије Републике Српске, а приче које су снимане на Равној Романији, у Соколовићима и Ћаваринама, приказане су током фебруара. Аутори емисије, свестрани умјетници, познати глумачки и водитељски тандем Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки боравили су у Сокоцу у октобру. Ми смо искористили прилику и разговарали са њима, не само о поменутој емисији него и о другим пројектима у чијој реализацији учествују.

Један од водитеља Ненад Окановић каже да је још као дјечак волио да гледа филмове и често је приређивао представе у родној Љубовији. Велики утицај да упише глуму на њега је имала представа „Радован III“ као и „Топ листа надреалиста“. До сада је глумио у многим филмовима и серијама, међутим, публика га највише памти по улози сина Драгана у култној серији „Село гори, а баба се чешља“.

– Понекад глумци чекају цели живот да добију једну такву улогу, неки је чак и не дочекају, али ја сам имао срећу да сам је одиграо са двадесет шест година. Помогла ми је и отворила врата за многе друге ствари да се опробам и да ме публика примети. Дефинитивно, може се рећи да је та улога обележила моју глумачку каријеру, и сада, након толико година, на улици ме често зову Драганче – казао је Ненад.

Забавно-породични квиз „Ја волим Србију“ води од почетка емитовања 2011. године, а тренутно су му водитељске колеге Драгана Косјерина и Неле Карајлић. Поред овог, ту је и квиз „Научи се човјече“ који реализује са Бојаном Ивковићем. Ово је још један њихов заједнички пројекат, поред емисије „Моје село весело“. Развијали су га око три године јер много воле рад са дјецом. На тржишту се налази игрица под називом „Луеду“, што значи учење кроз игру, осмишљена по узору на овај квиз.

У квизу се увезују два различита формата. Ми се бавимо водитељским послом, радећи за неке друге продукције, али, када нешто из „нашег пера“ изађе, тада се потпуно скупи чаролија на једном месту. Сваки моменат је био испланиран и уживали смо радећи са толико деце. Кроз серијал је прошло преко 2.000 малишана. Учествовале су 32 школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда. Укупно је било 192 такмичара и 32 капитена. То су све подаци који су веома интересантни. То није мали посао, али када га радите са задовољством и из највишег циља, онда резултат не изостане. Било је припремљено више од 2.000 питања из Наставног плана и програма ових разреда. Битно је улагати у децу, а овај наш пројекат је имао подршку Председника РС, Владе, као и Министарства просвете и културе РС и оцењује се као највећи пројекат који је настао у продукцији РТРС-а – додао је Ивковић.

Поред водитељског посла, Бојан свира ударачки инструмент – перкусије, члан је Васил Хаџиманов Бенда већ двадесет година. Колико је успјешан као музичар говори и податак да је у 2018. години проглашен међу топ 5 џез перкусиониста у свијету. На питање како је дошло до тога да се један музичар нађе у улози водитеља, одговорио је:

Логореичан сам, кажу да имам пријатан глас а за добар водитељски посао морате поред овога, бити и веома знатижељни. Неопходни су добра припрема, новинарски исцрпан рад као и истраживање, а онда испред камере треба знати изнети све то. Са овим послом сам кренуо пре петнаестак година. Упорно сам радио на себи и дошли смо до овога што сада радимо и ту нећу бити скроман, јер у овом моменту, формати које водимо су нешто што сам одувек желео да радим, истиче Бојан и додаје:

– Заиста волимо сеоска подручја, имамо наша села која радо посећујемо и емисија „Моје село весело“ је нешто што ћемо дуго радити јер волимо тај посао. Село је извор богатстава, благодети од којих сви живимо и, самим тим, стварамо будућност. Важан аспект целог серијала је осветљавање модернизације села и подстицај за опстанак младих у њему. Ја сам иначе студирао на Пољопривредном факултету, на Одсјеку за заштиту биља, и могу да кажем да то све има неку тајну везу – закључује Ивковић.

Српски музички ријалити-шоу „Твоје лице звучи познато“ је за Бојана био искорак у водитељске воде. Каже да је то била јединствена прилика да покаже све вјештине које посједује.

– Било је ту глуме, певања, свирања, као и вођења програма. У сезони је било дванаест емисија, а ја сам имао четрнаест наступа, дакле више него сами такмичари. Показао сам другу страну медаље, причали смо о бендовима који нису баш много афирмисани, о музици која се не тако често слуша код нас. Ненад и ја смо се упознали на снимању овог пројекта и од тада је кренуло наше заједничко дјеловање – рекао је Ивковић.

Током 2019. године, овај познати двојац је издао компакт диск „Песме за сву децу“ у издању Музичке продукције РТРС-а. Издање је настало као производ дугогодишње сарадње умјетника и потребе за стварањем музичког диска за дјецу.

У разговору су нам најавили пројекат који ће ускоро реализовати.

– То је серија „Сложна браћа 2“ и представља наставак култне серије „Сложна браћа“ са Нелетом Карајлићем, али двадесет пет година послије. Серија ће бити снимана у прољеће, а прве епизоде планирано је да се емитују у септембру ове године. Мислим да ћемо наићи на позитивне критике код омладине јер ће бити речи и о технологији, о ономе што нас окружује и времену у којем живимо. Укратко, биће интересантно за све генерације – потврдио је Ивковић.

Откако раде заједно, а то је задњих шест година, у сваком тренутку су жељели да дају нешто што би могло да остане као музички траг и вриједност. Баве се глумом, аниматори су у различитим дјечијим представама, водитељи, осмишљавају радионице и снимају телевизијске серијале али посвећеност свему чиме се баве, није никада нарушила њихове складне породичне односе. Поред успјешних пословних каријера, остварили су се и на пољу породице. Имају обојица по двоје дјеце, као и сложне бракове пуне љубави и разумијевања, што је за посао којим се баве веома битно.

– Морамо истаћи да се поносимо нашим породицама. То су две здраве фамилије и међусобно се помажемо и подржавамо са нашим лепшим половинама. Бокијева и моја деца су приближних година, тако да смо поред пословне сарадње успоставили и пријатељске односе. Често заједно путујемо на зимовања и летовања. Иначе, Боки и ја ћемо да будемо пријатељи као што су то Жика и Милан у серији „Жикина династија“. План је да мој син ожени његову кћерку и тек тада ћемо имати анегдоте – рекао је кроз смијех Ненад Окановић.

На крају разговора, осврнули су се на боравак у Сокоцу и истакли да су људи веома топли и гостољубиви. Цијела екипа, не само они, пуни су позитивних утисака и емисијом „Моје село весело“ су показали туристичке потенцијале, природне љепоте, културно-историјско наслијеђе и оно истинско најбоље из романијских села.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име