Фото: Ј.Маринковић

Пред групом ходочасника која је у четвртак на Ђурђевдан из порте Цркве Светог пророка Илије у Сокоцу кренула да се поклони моштима Светог Василија Чудотворца је трећи дан хода.

Према ријечима Дејана Елеза, синоћ су стигли до Православног Богословског факултета у Фочи, гдје су преноћили. Јутрос су кренули лаганим ходом ка граници са Црном Гором.

– Поклоници су углавном у добром физичком и психичком стању. Током јучерашњег дана, један момак је нажалост морао да одустане од ходочашћа, јер је имао велике упале и промјене на стопалима, вратио се кући, али ми остали уз Божију помоћ, настављамо, све до циља – истакао је Елез.

План је да данас пређу дионицу пута дугу 27 километара. Такође, већ је договорено да ходочасници преноће у Рафтинг кампу „Бодо“ у Саставцима, а сутра четвртог дана крећу пут Манастира Пиве, гдје ће преноћити у њиховим конацима.

Овогодишње поклоничко путовање, ходочасници су посветили нашем суграђанину Јовану Јововићу, у чије име је покренута хуманитарна акција под називом „За Јованово мјесто под сунцем“.

Док су ходочасници лаганим али сигурним ходом све ближе Манастиру Острог, ми можемо позвати М’тел хуманитарни број 1416, а за ову намјену, доступне су и касице које се налазе у привредним субјектима у нашем граду.