Стручна трибина и радионице у оквиру пројекта “Караван културе говора”, који организује београдско Удружење “Изражајност”, под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и Града Источно Сарајево, биће одржане данас и сутра у Матичној библиотеци Источно Сарајево.

О томе зашто је важно његовати културу говора, шта све спада у културу говора и како исправити лоше говорне навике биће ријечи на стручној трибини ће говорити професор Драгомир Козомара са Филолошког факултета Бањалука, мастер комуниколог Слободан Роксандић, глумици Марко Миловановић и Милан Босиљчић и сарадник Марко Влајић.

У оквиру “Каравана културе говора” предвиђене су двије радионице намијењене ученицима основних и средњих школа на којима ће се ученици едуковати како да говоре на артикулисан, разложан и динамичан начин, елиминишу лоше говорне навике и како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито, саопштено је из Матичне библиотеке.

Радионице ће се одржавати данас од 16.00 до 19.00 часова, те сутра од 11.00 до 14.00 часова.

“Караван културе говора” завршиће се сутра у 17.00 часова промоцијом књиге “Проговори да видим ко си” аутора Слободан Роксандића у сали Културног центра Источно Ново Сарајево.

Издавач књиге је Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Заинтерсовани медији са учесницима “Каравана културе говора” могу разговарати данас од 15.30 часова, прије почетка прве радионице.