Фото: Б.Радоњић

У Сокоцу је данас на платоу поред градске фонтане, одржана представа „Пепа прасе – рођендан” у изведби бијељинског дјечијег позориштанцета „Маслачак“.

Бројна млађа публика имала је прилику да ужива у дивном дану, веселој атмосфери, као и распјеваним и разиграним глумцима.

Организатор представе била је соколачка Установа за културу „Перо Косорић”, а директорица Ирена Шућур казала је новинарима да ово позориштанце увијек донесе радост малишанима у нашем граду.

Фото: Б.Радоњић

– На јако лијеп и шаљив начин пренесу дјеци едукативну и позитивну поруку, која ће им затребати у даљем одрастању. Поента представе је да увијек побиједи добро, да наши најмлађи суграђани буду добри људи и помажу слабије од себе. Са позориштанцетом „Маслачак“ сарађујемо већ пет година, надам се да ће тако бити и у наредном периоду, уколико нам то буду дозвољавали епидемиолошки услови – нагласила је директорица Шућур.

Глумица овог позоришта Марија Ћосић тумачила је улогу Маме Прасе. Према њеним ријечима, представа је рађена по омиљеним анимираним ликовима Пепа и Џорџ из цртаног филма „Пепа Прасе“, који је преведен на многе језике.

Фото: Б.Радоњић

– Урадили смо три представе на ову тему и сада намјеравамо направити нову четврту епизоду. Разлог је зато што је дјеца јако воле и намјењена је за узраст до шест година. Ова представа, заједно са „Машом и Медом“, „Штрумпфовима“ и „Патролним шапама“ је својеврсан увод малишанима за неке озбиљније представе. Нашом глумом их уводимо у свијет маште и представа је пуна интеракције. Плешу, учествују, одговарају на питања и ми заиста ову представу радо играмо, а они је са обожавањем гледају и увијек се изнова радују њеном извођењу – истакла је глумица Ћосић.

Улаз за представу био је слободан, а покровитељ догађаја је кабинет начелника општине Соколац – Милована Бјелице.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.