У Бијељини је јуче потписан протокол о сарадњи између одбојкашких савеза Србије и Републике Српске који обухвата много већу сарадњу на новоу клубова.

Потписивање протокола о сарадњи само је наставак континуитета и конкретне сарадње између два савеза која траје скоро 30 година.

За клубове у Српској ово ће бити корак више ка подизању нивоа стручног рада и унапређењу организације рада.

Оно што се до сада добро радило на нивоу Савеза неопходно је пренијети на нове клубове.

Протокол о сарадњи потписало је десет клубова из Србије и исто толико из РС а у наредном периоду очекују се и први кораци ка успостaвљању конкретне међусобне сарадње.

,,У складу са специјалним и паралелним везама између Републике Српске и Србије данас сам потписао Протокол о дугорочној сарадњи између одбојкашког клуба ,,Гласинац“ из Сокоца и одбојкашког клуба ,,Београд“ из Београда“ – истакао је на фејсбуку Милован Бјелица, начелник општине Соколац.

Свечаности су присуствовали Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Милутин Поповић, предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске, Зоран Гајић, предсједник Одбојкашког савеза Србије, Иван Кнежевић, генерални секретар Одбојкашког савеза Србије и Петар Богуновић, потпредсједник Одбојкашког савеза Србије и предсједник Одбојкашког Савеза Војводине.