У сусрет матурској вечери, данас је у кабинету начелника општине одржан састанак ком су присуствовали представници Полицијске станице Соколац и СШЦ “Василије Острошки” те матуранти који учествују у организацији овог догађаја. Тема састанка било је дефинисање активности поводом свечаног дефилеа и матуре који ће бити одржани у петак 18. јуна.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је да локална заједница прати, подржава све институције и установе на подручју наше општине, нарочито када су у питању млади, дајући значајну подршку како финансијску тако и логистичку.

– Сутрашњом матуром ови млади људи стављају печат на значајан период у својим животима. И ове године смо, у складу са могућностима помогли организацију овог свечаног догађаја. Према договору као и сваке године матуранти ће се окупити испред зграде општине у 18 часова, затим слиједи свечани дефиле главном улицом, након чега одлазе у салон на прославу матуре. Овом приликом бих пожелио матурантима лијеп провод и срећу у даљем животу, рекао је Бјелица те замолио матуранте за одговорност у матурској ноћи.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац објаснио је да ће полицијски службеници затворити главну улицу за дефиле, те апеловао на суграђане да уколоне сва паркирана возила са главне улице након 16 часова.

– Предузећемо све мјере и радње које су у нашој надлежности да све прође без инцидената и проблема. Од 17 часова ћемо затворити улицу Цара Лазара како би све било спремно за дефиле. Оно на чему бих инсистирао је матуранти смање употребу личних возила како би могућност нежељених посљедица свели на минимум, рекао је Шаренац.

57. генерација матураната Средњошколског центра Василије Острошки прославиће сутра матурско вече којим ће обиљежити за завршетак средњошколског образовања.