Чланови Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ из Сокоца, организовали су данас друго поклоничко путовање до манастрира Свете Тројице у Озерковићима, поводом славе манастира – Силазак светог духа на апостоле – Педесетница, Духови или Тројице.

Предсједник овог удружења Дејан Елез је за „Инфо радио“ казао да се поклоничком путовању одазвало 70 ходочасника, који су уз благослов свештенства црквене општине Соколац кренули у 5 часова испред цркве Светог пророка Илије у Сокоцу на пут дуг осаманаест километара.

Цијели пут је прошао без проблема, успијели смо на вријеме да дођемо до манастира и да присуствујемо Светој литургији и ломљењу славског колача. Уз славу Божију, надам се да ће се овај поход наставити и у наредним годинама – поручио је Елез.

Прво ходочашће манастиру Свете Тројице у Озерковићима који се налази на тромеђи општина – Пале, Рогатица и Соколац је организовано прошле године под слоганом „За овакав пут потребно је мање труда, гдје год да кренемо Божија су чуда“. Поред овога, уприличено је 3. јуна друго ходочашће до Цркве Пресвете Богородице у Кнежини, поводом празника Светог цара Константина и царице Јелене, којем је посвећен овај храм.