Чланови Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ организују у сриједу, 23.06., са почетком у 20 часова хуманитарну журку „За Јованово мјесто под сунцем“ на теренима код спортске дворане у Сокоцу.

Према ријечима предсједника УГ „Свети Василије Острошки“ Дејана Елеза свој допринос хуманитарној акцији за дјечака Јована Јововића даће музичари из Сокоца и околних градова.

„У мају мјесецу покренули смо хуманитарну акцију „За Јованово мјесто под сунцем“ коју су подржали наши суграђани организовањем низа активности, а цијелој причи придружили су се и музичари. Они ће у сриједу кроз музику уживо забављати присутне на теренима код спортске дворане, а за добру атмосферу побринуће се и ди-џеј Пода“ најавио је Елез.

Улаз на хуманитарну журку биће 2 КМ, а организатори ће за све посјетиоце обезбиједити штанд на коме ће моћи да купе пиће.

„На мјестима гдје ће се продавати карте за улазак на журку биће постављене и хуманитарне кутије у које ће се моћи донирати добровољни прилог за нашег Јована. Такође, поред добре музике побринули смо се да за све који дођу обезбиједимо штанд на коме ће се продавати пиће. Сав приход од продаје карата, пића и из хуманитарних кутија биће усмјерен за изградњу куће Јовану и његовој породици“ казао је Елез.

У хуманитарној акцији “За Јованово мјесто под сунцем” до сада је прикупљено 50.000 КМ за седамнаестогодишњег Јована Јововића којем је од рођења дијагностификована церебрална парализа.