У организацији Удружења грађана „Свети Василије Острошки“, а у склопу хуманитарне акције „За Јованово мјесто под сунцем“, у сриједу, 23.јуна, је на теренима код Спортске дворане у Сокоцу успјешно одржана хуманитарна журка. Грађани су се одазвали у великом броју и прикупљено је око 6.300 КМ.

Предсједник Удружења Дејан Елез захвалио је свим посјетиоцима, а посебно музичарима који су се одазвали идеји и увеличали ово вече.

-Познато нам је колико су они били ускраћени за рад претходних мјесеци због проблема изазваних вирусом корона. Ипак су нас подржали у нашој намјери, а својим колегама из Сокоца одазвали су се музичари из сусједних општина. Тропске температуре током посљедњих неколико дана добро су нам дошле, јер су се сви ужељели дружења на отвореном. Презадовољни смо како је све протекло – казао је Елез.

Он истиче да је од продаје улазница прикупљено више од 4.500 марака, а остатак новца сакупљен је од продаје пића и добровољног прилога.

-Организацијом журке спојили смо лијепо и корисно. Са новим приходом побољшаћемо укупну суму коју смо до сада обезбиједили за изградњу новог дома нашем Јовану. Остало нам је да завршимо још неке ситније припреме пред почетак радова, са којима крећемо ових дана – открио је Дејан Елез.

Подсјећамо, у мјесецу мају покренута је хуманитарна акција за седамнаестогодишњег Јована Јововића из Сокоца, који болује од церебралне парализе. У плану је изградња новог дома за Јована и његову породицу, како би им се обезбиједили бољи услови за живот с обзиром на то да живе у малом стану и згради без лифта. Од м:тел хуманитарног броја прикупљене су 22.000 КМ, а овогодишње ходочашће манастиру Острог било је посвећено управо Јовану и овој акцији.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.