Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да ће се Министарство унутрашњих послова обрачунати и очистити своје редове од нечасних полицајаца и да нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу, као што је и најавио на конференцији за новинаре прошле седмице поводом сједнице Колегијума министра и представљања рада МУП-а за протеклих шест мјесеци.

– Хапшења која смо покренули у својим редовима неће се зауставити док у потпуности не ријешимо улогу било ког припадника МУП-а у вези са криминалним клановима који низ година харају регионом. Иако смо били свјесни да ће то бити велика срамота за нашу полицију и да ће изазвати негативне реакције наших грађана ниједног тренутка нисмо помислили да одустанемо или нешто прикријемо у вези са улогом наших припадника са криминалним клановима, истакао је Лукач.

Он је рекао да њихове контакте и везе прате већ дуже времена и нагласио да неће одустати од процесуирања било ког службеника или лица која су умијешана у помагање криминалцима и криминалним клановима.