Фото: АК "Гласинац" Соколац

У Сокоцу је јуче, у организацији Атлетског клуба „Гласинац“, одржано Појединачно првенство БиХ за млађе јуниоре и јуниорке у атлетици. Учешће су узела 22 клуба, од чега је 13 из Републике Српске, 9 из Федерације БиХ /ФБиХ/. Као гости учествовала су 2 клуба из Србије, и то „Црвена Звезда“ из Београда и „ФАП“ из Прибоја, те „Сплит“ из Хрватске, те се на стадиону „Бара“ окупило преко 180 атлетичара.

Тренер у соколачком „Гласинцу“ Неђо Ђуровић истакао је најважније резултате које су постигли соколачки такмичари.

– Перспективни играч нашег клуба Лука Кезуновић освојио је друго мјесто у трци са препонама, а треће у трци на 800 метара. Сребрну медаљу освојио је Марко Мемедовић у дисциплини бацање коПља, а Кристини Реновици је измакла медаља у трци са препонама те је заузела четврто мјесто. Имала је малих проблема, али све је то дио такмичења и спортских активности, у суштини је солидно трчала – додао је он.

Ђуровић је истакао је да је ово првенство било уједно изборно такмичење за малђе јуниорско Балканско првенство у атлетици, које ће бити одржано у Краљеву за 15 дана.

– Стога је овдје у Сокоцу присуствовао селектор БиХ Небојша Матијевић, који је биљежио најбоље резултате и имена атлетичара за даља такмичења. Ово је за АК „Гласинац“ својеврсна проба организације у сусрет традиционалном Атлетском митингу који ће бити одржан 20.августа у Сокоцу. Ријеч је о двадесетом јубиларном, најстаријем митингу у БиХ. Испуњавамо све услове за организацију такмичења у свим дисциплинама што још једном потврђује да смо са правом међу најбољима у БиХ – казао је он.

Међу такмичарима данас одличан резултат и златно одличје у дисциплини скок увис освојио рекордер БиХ и РС Марко Шуковић из Требиња.

– Данашњи резултат је 2 метра, а мој лични рекорд у скоку увис је 2 метра и 8 центиметара. Ово није први пут да се такмичим у Сокоцу, организација је увијек на високом нивоу. Учешће на првенству у Сокоцу је уједно припрема за Балканко првенство. Задовољан сам постигнутим и трудићу се да будем још бољи – рекао је Шуковић.

Међу гостима на „Бари“ у дисциплинама скок удаљ и троскок окушала се Јана Драгутиновић, атлетичарка из Прибоја, која је постигла добре резултате и која ће учествовати и на Атлетском митингу у Сокоцу.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.