Фото: СРНА

Утакмицама у футсалу и додјелом медаља и признања, синоћ је завршен 9. Илиндан спорт фест Соколац 2021. У финалном сусрету састале су се екипе „Сервис Ђурђић“ и „Форензика“, а резултатом 2:1 прво мјесто припало је футсалерима тима „Сервис Ђурђић“. Појединачно признање за најбољег голмана припало је голману побједничке екипе Сокочанину Вуку Јоловићу, а за најбољег играча изабран је осамнестогодишњи Милош Радујковић из Челинца, који је наступао за исти тим.

-Трећи пут освајам турнир са екипом и уједно три пута сам проглашен за најбољег голмана. Признања која су дошла као награда за уложен труд заиста ми много значе и сатисфакција су за будуће. Одбранили смо титулу јер се понашамо сложно и представљамо као једна цјелина. Сигуран сам да мој допринос није ништа већи од осталих саиграча који су дали свој максимум. Конкуренција је била озбиљна, посебно оних неколико екипа које су стигле до посљедњих кругова такмичења – изјавио је Вук Јоловић.

-Први пут сам играо овдје на турниру у Сокоцу и морам признати да је све организовано на завидном нивоу. Главни утисци су прелијеп амбијент и одлична публика. Захваљујући мојим саиграичима добио сам признање најбољи играч. Надам се да ћу доћи и сљедеће године – казао је Милош Радујковић, који иначе наступа за КМФ „Полицајац“ Челинац и капитен је репрезентације БиХ до 19 година у футсалу.

Један од организатора турнира Предраг Добриловић казао је да је ове године учествовало дванаест екипа у футсалу, те да је на мањи број пријављених утицала пандемија изазвана вирусом корона.

-То не значи да нисмо задовољни посебно ако узмемо у обзир чињеницу да нисмо имали много времена за припрему и организацију због разних мјера које су донесене у претходном периоду. На крају можемо рећи да смо одржали квалитет и то нам је мотивација да будемо још бољи у наредним годинама. Публика је имала прилику да ужива у лијепој финалној утакмици, у сусрету два јака тима са домаћим и играчима из других мјеста. Све је прошло у правом спортском духу. Вријеме нас је одлично послужило, а свако вече биљежили смо од неколико стотина до 1.000 посјетилаца, што нас са правом сврстава у регионални центар спорта, бар када су овакве манифестације у питању – закључио је Добриловић.

Ове године по први пут у оквиру феста одржан је и турнир у тенису који је, такође, јуче завршен. У сениорској конкуренцији, учествовала су 24 такмичара, а прво мјесто освојио је Амел Мезбур из Фоче, док је друго припало Сокочанину Бојану Тодоровићу. У категорији за дјецу било је 17 такмичара, а додијељена су признања за прва три мјеста. Најбоља је била Милица Драгић, друго мјесто освојио је Павле Вукадин, а треће Елена Драгић, сви из Пала.

На завршници турнира додијељене су награде и појединачна признања за такмичење у одбојци на пијеску, које је завршено у уторак, 28. јула. Признање најбоља млада нада понијела је Софија Радијељац, а најбоља играчица је Николина Батинић. Подсјећамо, треће мјесто заузела је екипа „Романија Сајклинг“, друго мјесто „Хотел Златни бор“ а прво тим „Епокси Паја“.

9. Илиндан спорт фест трајао је од 23. до 31. јула. Осим такмичарског дијела, током манифестације сваког дана организоване су журке на отвореном. Као и претходних година подршку у виду спонзорства пружио је „Јелен пиво“. Сва признања, пехаре и новчане награде најбољима је уручио начелник општине Соколац Миловац Бјелица, а покровитељ овог овог традиционалног спортског догађаја је општина Соколац.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.