Полицијски службеници Полицијске станице Хан Пијесак, дана 31. 7. 2021. године, лишили су слободе лица иницијала Д.М. и Г.Ђ. оба из Хан Пијеска, због сумње да су починили кривично дјело „Угрожавање сигурности“.

Лице Д.М. се сумњичи да је дана 31. 7. 2021. године на подручју општине Хан Пијесак упутило озбиљне пријетње по живот и тијело лицима М.Т. и Г.Ђ, пријетећи им употребом ватреног оружја, а затим је лице Г.Ђ. узвратило исте пријетње лицу Д.М.

Такође, лице Д.М. код себе је држао ватрено оружје-ловачку пушку и четири комада метака за које није посједовао одговарајућу документацију, а које грађанима уопште није дозвољено, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

У току је документовање предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву против лица Д.М. бити поднешени извјештаји о почињеним кривичним дјелима, „Угрожавање сигурности“ и „Недозвоољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, док ће против лица Г.Ђ. бити поднешен извјештај о почињеном кривичном дјелу, „Угрожавање сигурности“.