Два већа пожара на подручју општине Соколац синоћ су стављена под контролу, а изгорјело је око 13 хекатара шуме и десет хектара ливада, речено је Срни у Шумском газдинству „Романија“.

Технички директор у соколачком газдинству Бојан Чортан рекао је да је у току гашење пожара на локалитету Бабине, на подручју Радне јединице Палеж, гдје је ватра захватила око два-три хекатара високе шуме.

Он је навео да је овај пожар под под контролом.

„На подручју које покрива Радна јединица Каљина, на рејону између села Цврчићи и Имамовићи, у пожару је изгорјело око 10 хекатара високе шуме и исто толико ливада и ниског растиња“, навео је Чортан.

Он каже да и данас пожар гаси велики број радника шумарства и соколачки ватрогасци.

У Ватрогасном одјељењу Соколац потврдили су Срни да су два већа пожара на подручју ове општине под контролом и да у гашењу учествује више од 85 радника шумарства и ватрогасаца.

Командир овог одјељења Миле Шарац рекао је да је на подручју Бабина активан „подземни пожар“ који је тешко гасити јер је непредвидив, а ријеч је о неприступачном терену.

„Овај пожар се гаси већ трећи дан копањем канала и натапање водом“, рекао је Шарац.

Он је додао да је на гашењу пожара ангажована комплетна Радна јединица Палеж Шумског газдинства „Романија“ и дио Ватрогасног одјељења Соколац.

„Употријебили смо наша и возила газдинства, ангажовали приватна возила за гашење, те допремили бачве са водом, импровизовали и формирали линију од 300 метара кроз подручје густо обрасло шумом на коме нема ни најмање стазе и тако приступили пожаришту“, навео је Шарац.

Он каже да је на подручју Црвчићи-Имамовићи активан „крунски“ пожар који се шири брже од подземног и пријети околним селима на том подручју.

Шарац је додао да су на гашењу пожара у Цврчићима ангажована два, а на Бабинама једно ватрогасно возило соколачког Ватрогасног одјељења.