У оквиру програма културне сарадње Скупштине општине Соколац и Републике Србије, из Сокоца је јутрос отпутовало 48 дјеце у Јагодину, гдје ће боравити три дана и бити гости манифестације „Јагодинско културно лето“.

Ова идеја је реализована у сарадњи са представницима Удружења ратних ветерана Србије и у Јагодину су отпутовала дјеца потомци борачких категорија из минулог рата.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић рекао је да су ова културна сарадња и гостовање дјеце у Јагодини договорени са Миодрагом Капором, генералним секретаром Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, приликом његове недавне посјете општини Соколац.

Предвиђено је да дјеца у Јагодини бораве три дана и да се врате у недјељу у вечерњим часовима. Програм подразумијева посјету Аква парку, Зоолошком врту и Музеју воштаних фигура. Дјеца имају бесплатан превоз, а биће смјештени у Дјечијем дому, гдје им је обезбијеђен доручак, ручак и вечера. Са дјецом путује пет пратилаца, као и љекар из соколачког Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ – навео је Марјановић и додао да поред њега делегацију још чине одборници локалног парламента Милан Јоловић и Његош Самарџија и предсједник Завичајног удружења „Романија“ Винко Пандуревић.

На тродневни излет, отпутовала су дјеца узраста од десет до четрнаест година. Нису крили усхићење, јер је већини ово први пут да ће посјетити Јагодину.

– У Јагодину идем први пут, са пуно другара, веома се радујем овом путовању и једва чекам да стигнемо – казала је дјевојчица Емилија.

Према ријечима предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића ова посјета ће постати традиционални вид културне сарадње општине Соколац и града Јагодина.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.